HTML

Drazsee

Friss topikok

  • dr. Bányai Edit: Üde, friss megjelenés és stílus. Remélem folytatják, terjesztik, és nem csak az egyetemistáknak...... (2013.12.03. 10:43) Kedves Olvasóink!

Hamis mézeskalács

2013.12.21. 18:16 Drazsee

Izgatottan vártam, hogy elkészíthessem és megoszthassam Veletek az alábbi receptet, amire nemrég leltem. Különlegessége, hogy gabona és cukor hozzáadása nélkül készül.

Amire szükség lesz:

  • 3 tojás
  • kb. 200 g mandulaliszt
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • Édesítő ízlés szerint
  • Mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 ek. méz

Még az elkészítés előtt kitérnék a mandulalisztre. Manapság egyre több üzletben megtalálható, azonban amikor megláttam az árát, finoman szólva dobtam egy hátast. Úgy döntöttem a mandulaliszttel való közelebbi megismerkedésünknek még nem jött el az ideje, így vettem 200 g mandulát, amit aztán otthon ledaráltam. Igyekeztem, hogy minél finomabb szemű legyen a mandula, azonban amikor nagyon finomra daráltam, olyan nedves lett, hogy a „liszt” összeállt egy masszává. Így inkább durvább szeműre daráltam, és jelentem a végeredmény így sem lett ehetetlen.

4.1.jpg

Elkészítése most sem igényel különösebb erőfeszítéseket, a tojást felverjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztet, a kakaóport, és édesítjük ízlés szerint. Én 2 ek. steviát tettem hozzá, illetve a mézeskalács fűszerkeverékből 1 teáskanálnyit. A végeredményben azonban ez nem volt túlzottan érezhető ezért ebből mehet több is! Ezután a masszát a hűtőbe tesszük és pár óráig hűlni hagyjuk.

4.3.jpg

Miután letelt az idő kivesszük, és az eredeti recept szerint 2 sütőpapír között 3 mm vastagságúra lapítjuk, majd formákat vágunk ki belőle.

4.4.jpg

Hát az én masszám eléggé „ragadós” lett, így ember legyen a talpán, aki ebből formákat tudott volna kiszaggatni. Nálam tehát maradt a kis korongok kanalazása a sütőpapírra.

4.5.jpg

Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük, majd miután kivettük a korongokat, akár csak a mézeskalácsot lehet díszíteni. Nálam ez az utolsó lépés ugyan elmaradt, de ez mást ne tántorítson vissza, hiszen a karácsonyhoz a mézeskalács sütése és díszítése hozzá tartozik!

4.6.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drazsee.blog.hu/api/trackback/id/tr575703714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása