HTML

Drazsee

Friss topikok

  • dr. Bányai Edit: Üde, friss megjelenés és stílus. Remélem folytatják, terjesztik, és nem csak az egyetemistáknak...... (2013.12.03. 10:43) Kedves Olvasóink!

Almás túrókrém

2013.12.09. 19:02 Drazsee

Valamelyik este rettenetesen vágytam egy könnyű desszertre, és azóta sem tudtam kiverni a fejemből, hogy elkészítsem az alábbi almás túrókrémet. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, és sütéssel együtt is kész van 30-35 perc alatt.

Hozzávalók:

  • 250 g zsírszegény túró
  • 2 alma
  • 1 tojás
  • 1 csomag pudingpor
  • 250 ml tej
  • 1 g light margarin az edény kikenéséhez
  • ½ tk fahéj
  • tetszés szerint édesítő
  • citrom reszelt héja

A túrókrém elkészítéséhez a túrót, a tojást és a tejet egy villával összekeverjük. A krémesebb állag eléréséhez lehet használni botmixert, de akinek megfelel, ha kicsit darabos marad, annak elegendő a villával való keverés. Belereszeljük a citrom kb. negyedének a héját, aki szereti az belereszelheti akár a felét is.

3.1.jpg

A túrókrémet tetszés szerint édesíteni is lehet. Én steviát használok, annak is a por változatát. Azt mondják, hogy ezt egy az egyben úgy lehet használni, mint a cukrot – tehát ha egy kanál cukor kell, akkor egy kanál steviával ugyanazt a hatást lehet elérni – de tapasztalataim szerint a stevia koránt sem olyan édes, mint a sima cukor. Minden édesítőhöz más fajta édesség tartozik, tehát érdemes kikísérletezni, hogy melyikkel milyen hatást lehet elérni 

3.2.jpg

Ezután a meghámozott almákat felszeleteljük. Egy tűzálló edény alját nagyon vékonyan kikenjük a margarinnal, majd az almaszeletek felét a tál aljában szépen elrendezzük.

3.4.jpg

Ráöntjük a túrókrémet, ezt követően az almaszeletek másik felét a krém tetejére helyezzük. Pici fahéjat szórunk az almák tetejére, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 15 percig sütjük.

 3.5.jpg

Míg sül az almás túrókrém, addig elkészíthetjük a vaníliapudingot. Természetesen bármilyen ízesítésű pudingot lehet készíteni hozzá, de szerintem legjobban a vaníliás illik a krémhez. A 200 ml tejben feloldjuk a pudingport, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve várjuk, hogy besűrűsödjön.

3.6.jpg

A 15 perc leteltével kivesszük az almás krémet a sütőből, és a vaníliapudinggal még melegen tálaljuk. Így lesz a legfinomabb.

3.7.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drazsee.blog.hu/api/trackback/id/tr525683499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása